Hapje Klapje

Wat?

In een workshop of een basisreeks ‘Hapje Klapje’ leer je meer over gezonde voeding en beweeg- en eetgewoonten. We lichten het verband tussen voeding en beweging toe.  In vier groepssessies en onder de begeleiding van een gezondheidswerker en diëtiste krijg je een uitgebreider aanbod uitgewerkt over gezonde voeding en eet- en beweeggewoonten. We houden een kookdemonstratie waarbij de groep samen aan het koken en proeven gaat en vertrekken hiervoor van de actieve voedingsdriehoek. en werken daarnaast ook met visueel materiaal en een eetdagboek. We vertrekken concreet van de verschillende maaltijden en geven tips. Je vragen over gezonde voeding krijgen een gepast antwoord van de diëtiste die je aan de hand van het eetdagboek ook individueel voedingsadvies kan geven om zelf mee aan de slag te gaan gedurende de cursusreeks. Het kan ook gaan over specifieke thema’s zoals cholesterol, suiker, seizoensgroenten,…

Andere voorbeelden van thema's die aan bod kunnen komen zijn:

Hoeveel mogen we dagelijk eten?

Kindervoeding : 

- Bouw-, brand- en beschermstoffen

- Sterke botten

- Voeding bewaren

- Etiketten lezen

De bedoeling is het oefenen van vaardigheden en het opdoen van nieuwe inzichten. In de kookworkshops gebruiken we recepten waarmee we gezond, makkelijk en budgetvriendelijk kunnen koken. 

Voor wie?

Alle patiënten van wijkgezondheidscentrum de Central, wijkgezondheidscentrum Ridderbuurt, BOV-deelnemers en leden van de werkgroep 'Gezonde Wijk Leuven' kunnen deelnemen. Er is zowel een reeks in het voorjaar als in het najaar. Cursussen worden ook georganiseerd op aanvraag.

Je vindt alvast inspiratie in het deelnemersmapje van 'Kies wat je eet' met meer uitleg over gezonde voeding en eet- en beweeggewoonten.