Ons team

ARTSEN

            

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Dr. Lieve Vanhaverbeke - Dr. Peter Loos - Dr. Jolinde Trips - Dr. Naomi Schreurs

 

Wij werken met vier artsen in De Central. Lieve Vanhaverbeke werkt al mee sinds de start in 2004, Peter Loos is actief bij ons sinds 2006, Jolinde Trips is het team komen versterken vanaf 1 december 2015 en Naomi Schreurs is onze nieuwe huisarts in opleiding gedurende één jaar vanaf september 2017. Wij zijn huisartsen (familiedokters) en je kan bij ons terecht voor al je lichamelijke en psychische klachten. Bij ziektes zullen we jou de nodige behandeling geven en als het nodig is ook verdere onderzoeken aanvragen (RX, bloedonderzoek of andere). Indien nodig verwijzen we jou door naar de specialist in het ziekenhuis. Ook als je niet ziek bent, kan je bij ons terecht voor een preventief gezondheidsonderzoek. Dit betekent dat we bekijken hoe we je gezondheid kunnen verbeteren. Je kan bij ons terecht voor het opsporen van baarmoederhalskanker (uitstrijkjes, gynaecologisch onderzoek), vaccinaties, stoppen met roken en het opvolgen van risico op hartziekten. Ook het opvolgen van suikerziekte en van zwangerschap kan bij ons gebeuren. Wij behandelen baby's, kinderen, volwassenen en ouderen. Wij werken meestal in het centrum en op afspraak, je kan dagelijks zonder afspraak komen tussen 10h en 11h 's morgens. Wij kunnen op huisbezoek komen als het echt nodig is.

KINESIST

   

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Rita Vanhove - Hannah Aerden

 

Wij zijn Rita Van Hove en Hannah Aerden, kinesisten van de Central.

 

Bewegen is onze passie en volgens ons is bewegen de enige manier om het lichaam gezond te houden.

 

Door te bewegen blijft het lichaam in evenwicht. Als dit evenwicht verbroken wordt door bijvoorbeeld pijn, een trauma of een overbelasting, is het noodzakelijk in te grijpen. Dan moeten we zoeken wat de juiste oorzaak is en hoe we die het beste kunnen aanpakken. Zo proberen we het evenwicht te herstellen zodat bewegen weer leuk wordt.

VERPLEGING

     

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Martine Thonissen - Marleen Ingels - Elisabeth Steenmans

 

In de Central  kan je bij ons terecht voor bijvoorbeeld bloednames, wondzorgen, toedienen van vaccinaties, diabetesopvolging en zwangerschapsopvolging, verwijderen van oorproppen, uitlenen van bloeddrukmeters, EKG-afnames, … Indien nodig komt de verpleegkundige ook aan huis, bijvoorbeeld voor hulp bij het wassen, voor het toedienen van insuline, of voor specifieke zorgen na een ontslag uit het ziekenhuis.
 

De verpleegkundige werkt  nauw samen met de huisartsen en de rest van het team. Als patiënt kan je niet zomaar beroep doen op een verpleegkundige. Alle zorgen gebeuren steeds op doorverwijzing van de arts. Dit kan zowel de huisarts als een specialist zijn.
 

Als je uit het ziekenhuis ontslagen gaat worden en je hebt verpleegkundige zorgen nodig, vermeld dan steeds in het ziekenhuis dat je ingeschreven bent in ons wijkgezondheidscentrum.
 

Onze verpleegkundige zorgen kunnen elke werkdag worden aangevraagd  via het onthaal tussen 8 uur ’s morgens en 19 uur ’s avonds. Om de continuïteit van de zorg te garanderen, werken we in het weekend en voor de avondverzorgingen samen met een andere verpleegdienst. Ook deze zorgen kunnen via het onthaal aangevraagd worden.

MAATSCHAPPELIJK WERK - ZORGCOÖRDINATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Rebekka Schotte en ben sinds 2011 actief in het wijkgezondheidscentrum de Central.
 

Samen met mijn collega Gretel ben ik verantwoordelijk voor het maatschappelijk werk binnen ons centrum.
 

Daarnaast ben ik als zorgcoördinator dagelijks bezig met de afstemming en organisatie van de zorg binnen ons centrum en in overleg met verschillende actoren in de Leuvense regio.

MAATSCHAPPELIJK WERK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Gretel Pardon en sinds februari 2016 werk ik als maatschappelijk werker in het wijkgezondheidscentrum.
 

Bij mij kan je terecht in samenspraak met je huisarts of na overleg met mij met allerhande vragen rond administratie, sociale zekerheid, juridische en financiële vragen, psycho-sociale bekommernissen,… kortom met alle facetten van het leven.
 

In het Leuvense zijn er veel diensten die meewerken aan een sociaal beleid. Het is niet vanzelfsprekend om te weten bij welke diensten je met welke vraag terecht kan. Soms moet ik ook op zoek naar correcte informatie, daarom is het belangrijk dat je steeds bepaalde brieven of informatie meebrengt als je bij mij langskomt. Dat maakt het soms makkelijker om de juiste informatie  te vinden. Wanneer je beter weet hoe de dingen in elkaar steken, krijg je ook meer zelfvertrouwen en vat op je eigen leven. Ik wil je hier graag bij ondersteunen.

PSYCHOLOOG

Ik ben Kaat Van Acker en werk sinds januari 2016 als psychologe bij de Central. Je kan bij mij terecht op verwijzing van je arts. Voel je je angstig of neerslachtig? Pieker je veel? Ervaar je problemen met relaties op het werk, thuis, enz.? Praat erover met je arts en hij/zij kan je een afspraak geven voor een verkennend gesprek bij mij. We kijken samen door jouw bril naar je klachten tot je contact maakt met waar het voor jou om gaat. Indien je dat wil, gaan we samen een traject aan of zoeken we naar geschikte hulpverlening in de buurt.

GEZONDHEIDSWERKING


 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Hilde Beckers en coördineer  de gezondheidswerking op de Central. Het is mijn groot plezier concrete projecten zoals ‘ Hapje Klapje’, ‘Gezonde Mond’, ‘Gezondgezin(d)’ uit te  werken en dit  op maat van wat mensen bezig houdt. Het doet deugd  te zien hoe dit mezelf en andere mensen op een leuke  manier stimuleert om tot nieuwe gezonde eet-, beweeg- en leefgewoontes te komen. Daarvoor werk ik ook graag samen met het ganse team van de Central en allerlei Leuvense organisaties. Zo zorgen we samen voor  meer gezondheid.

DIËTIEK

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Katrien Meersseman, sinds juli 2015 werkzaam als diëtiste bij WGC de Central. 

 

Bij mij kan je terecht als je wil afslanken, maar ook voor een aangepaste voeding bij diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, zwangerschap en borstvoeding, glutenintolerantie en andere voedingsintoleranties, chronische nierinsufficiëntie en tevens ook (top)sport.  Alle leeftijden kunnen bij mij terecht. 

 

Diëten hoeft trouwens geen straf te zijn.  Samen bekijken we welke aanpassingen voor jou haalbaar zijn. 
Ik ondersteun je daarbij met een dagschema, recepten, kooktips, ideeën, ... 
Mijn aanpak is persoonlijk en motiverend.  

ROOKSTOPBEGELEIDSTER

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Hilde Christiaens, psycholoog en rookstopbegeleiderster. In de Central ben ik er om je te helpen met het stoppen met roken, want we zien dat mensen na het stoppen met roken zich gezonder, rustiger en trots voelen.
Ze sparen heel wat geld uit. Hun huid en tanden zien er frisser en mooier uit en de trap oplopen, wandelen, ... wordt een stuk gemakkelijker. Stoppen met roken hoeft niet meteen. We doen dit stap voor stap. We bekijken samen:

- wat voor jou persoonlijk de voor- en de nadelen zijn van roken en niet roken
- of je lichamelijk verslaafd bent
- hoe we het stoppen met roken gemakkelijker kunnen maken
- hoe je je rookgewoonten kan veranderen
- wat je kan doen om om te gaan met goesting in een sigaret
- hoe je de sprong kan maken, ook al heb je schrik om te stoppen
- hoe je kan reageren op rokende vrienden en familie
- hoe je om kan gaan met stress, zonder te roken
- ....

We maken samen een goede voorbereiding en een goed rookstopplan. Na het stoppen kom je nog langs om te bespreken hoe je kan omgaan met moeilijke momenten en om te vieren dat je gestopt bent natuurlijk.
Elk gesprek duurt 30 minuten, probeer daarom zeker op tijd te komen. Zin om een afspraak te maken? Je huisarts bij de Central kan je naar mij doorverwijzen.

ADMINISTRATIE

       

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Liesbet Raddoux (onhaalcoördinatie, personeelsadministratie) - Reinhilde Vrancken (boekhouding) -
Gita Uytterhoeven (forfaitfakturatie)

 

Naast de taken die wij hierboven vermelden, bieden wij ook de nodige administratieve ondersteuning aan de zorgverleners van ons centrum.

ALGEMENE COÖRDINATIE

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben Kris Van Houdt en sinds 2011 coördinator in het wijkgezondheidscentrum. Als coördinator zorg ik ervoor dat de werking van het centrum vlot verloopt. Patiënten die een klacht of suggestie willen formuleren kunnen tevens mij terecht.